"Als een stad geen ruimte biedt aan kunstenaars, dan is dat een dode stad." Met deze quote van Zafer Yurdakul (Urban Resort, Amsterdam) opent de film Ruimtemakers voor de Kunst.

De Kunstbrug is verbonden aan het LOA, opgericht in 1990 onder de naam StaKK. We bestaan inmiddels 30 jaar, een organisaties die wordt gerund door vrijwilligers. Wat het des te unieker maakt dat de Kunstbrug is opgenomen in deze documentaire. Een financiële bijdrage was voor ons niet mogelijk om dan toch deel uit te maken in de documentaire 'Ruimtemakers voor de kunst' is geweldig. (met medewerking van: Aukje Versendaal, Daan Stoeltie, Heina Dokter en Mirriam Bouwmeester)

In het hele land maken organisaties zich hard om betaalbare creatieve werkruimtes voor de lange termijn te behouden door samen te werken met gemeentes, vastgoedpartijen en makers. In opdracht van het landelijk netwerk van atelierorganisaties, dat al 25 jaar bestaat, reisden filmmaker Marjolein van Alfen en haar team het land door en zochten zij naar de mooiste verhalen over creatieve plekken.

Landelijk Orgaan Ateliers

L.O.A.

Vanaf 1994 komen vertegenwoordigers van achttien atelierorganisaties uit (middel)grote steden in Nederland en België vier maal per jaar bij elkaar. Kunstenaars(groepen), gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars kunnen bij het Landelijk Overleg Ateliers terecht voor informatie over atelierbeheer..

Het doel van het LOA is: 

  • Het uitbreiden van het aantal betaalbare ateliers en woonwerkruimten voor kunstenaars in Nederland en België
  • Het signaleren en coördineren van relevante landelijke ontwikkelingen op het gebied van ateliervoorzieningen
  • Het geven van advies en informatie over verwerving, financiering en beheer van ateliervoorzieningen en woonwerkruimten
  • https://www.ateliersnederland.nl/

Meer informatie

Stel een vraag

Aanmelden voor De Kunstbrug -nieuwsbrief