Deelnemers Kunstroute Kampen 2020

Deelnemers Kunstroute Kampen 9 en 10 oktober 2020

Karin Gerfen

Installaties, fotografie

Als beeldend kunstenaar maak ik ruimtelijke installaties op locatie. Je zou mijn werk kunnen omschrijven als 'ruimtelijke draadtekeningen'. Daarnaast maak ik steeds meer draadtekeningen op papier en foto's. Altijd met als doel de geschiedenis of een vraagstuk te verbeelden op een unieke locatie. Ik laat me inspireren door de plek zelf, als ook de verhalen die ik er kan ophalen. Ik speel met draad en de ruimte.

Wouter Berns

Beeldend Kunstenaar

Wouter Berns (1970, Zevenaar) toont in zijn schilderijen een relativerende weergave van de werkelijkheid. De kijker wordt op subtiele wijze meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. Zijn onderwerpen vindt hij in de literatuur, mythologie, muziek, film en de wereld om hem heen. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen en hoe ze zich verhouden tot elkaar, het klinkt overal in zijn werk door. Wouter Berns woont en werkt al zo’n dertig jaar in Kampen, de stad waar hij in 1992 afstudeerde aan de kunstacademie. Sinds 1991 exposeert hij in galeries en musea in binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2020 opende hij met zijn partner en muze Marieken een eigen kunstgalerie: Galerie Tripmaker in het centrum van de Hanzestad Kampen. Delen van het jaar is hij te vinden in zijn atelier in de Franse Ardennen.

Ursula van de Bunte

Fotograaf/Docent fotografie/Beeldredacteur

Zelfstandig ondernemer, fotograaf, docent fotografie aan het Cibap.
Welke woorden passen bij mij als fotograaf? Ambitieus, creatief, uitdagend, betrokken, authentiek en onconventioneel.Ik voel en zie mijn leven in beelden. Het is mijn vak, mijn taak, om iemand in beeld te ‘vangen’. Ik ben op zoek naar het moment waarop alles klopt. Chemie, compositie, licht!

Patrick Hamer

Beeldend Kunstenaar

Ik ben Patrick Hamer. Ik maak kunst met een boodschap en haal veel uit het nieuws waardoor ik mijn creativiteit op doek kan brengen. Ik maak abstracte kunst, maak schilderijen met injectie spuiten waardoor er veel verf opkomt en doeken 2 a 4 kilo wegen of graffiti stijl gemengde technieken. En mixed media.

Vladimir Simonjan

Beeldend Kunstenaar

 Professioneel kunstenaar, afgestudeerd aan ARTEZ Kunstacademie in Zwolle. Ik schilder voornamelijk realistisch en impressionistisch. In mijn werken probeer ik de schoonheid van Gods schepping weer te geven. Of het nu gaat om een landschap, stilleven of een impressionistisch werk. Natuur, vormen, kleuren en materialen inspireren mij. Daarbij vind ik het vooral fascinerend hoe licht een rol speelt en werkelijk alles wat je ziet van perspectief kan doen veranderen. Ik werk met olieverf op linnen of panelen.

Bertholdus Sibum

Beeldend Kunstenaar - Schilderijen en muziek

Bertholdus Sibum (1948, Emmen, Nederland) is een gepensioneerde bouwkundige en heeft een Master in culturele antropologie. Hij heeft in Ivoorkust, Niger en Sint Maarten (Nederlandse Antillen) gewerkt en gewoond. Sinds zijn jeugd heeft hij getekend en geschilderd. Nu hij meer tijd heeft om te schilderen, heeft zijn werk een aanzienlijke ontwikkeling ondergaan. Tevens is hij als “self-mademan” op de computer muziek begonnen te componeren onder de naam MubisMusic en SIBM. De verschillende disciplines als schilderen, tekenen, fotograferen en filmen worden gecombineerd in zijn video presentaties op diverse mediakanalen als YouTube, Soundcloud, Fandalism, Bandcamp en Internet Archive. Publicaties van zijn werk o.a. bij The Three Rooms Press, New York in Maintenant 11, 12 en 14.

Stefan Cop

Beeldende kunst

Ik ben begonnen met Tekeningen maken met behulp van soft pastels in 1993. Na een periode waarin ik weinig werken heb gemaakt ben ik eind 2017 weer begonnen met het maken van kunst mede geinspireerd door het geven van workshops bij Art4kids kampen. ( www.art4kidskampen.nl ) Mijn atelier is gevestigd op de zolder van ons huis. Ons huis want wat een redelijk gewoon rijtjeshuis lijkt is in principe een broedplaats voor ideeën, creaties en is altijd in ontwikkeling. Mijn vrouw is gastouder, dus ook het jonge brein wordt aan het denken en creëren gezet. De Art4Kids lessen vinden ook deels plaats op het zolderatelier. Ik geef ook les aan kinderen op een mooie locatie in een basisschool.

Margreet de Boer

Beeldend Kunstenaar, schilderen

Ik ben Margreet de Boer, 63 jaar. Beeldend kunstenaar en ondernemer in de kunst voor mensen met een beperking. Gestudeerd op Artez. Specialisatie: schilderen

Hanna van Doornum

Beeldend Kunstenaar, tekenen en schilderen

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie in Kampen. Via Zwolle ben ik daarna in Utrecht gaan wonen, waar ik 12 jaar m’n atelier had en heb gewoond, om vervolgens sinds 2019 weer terug te keren in gemeente Kampen.
Ik maak tekeningen en schilderijen waarin de natuur een grote rol speelt. Fragmenten van mens, dier, plant, bloem, komen op een collage-achtige manier bij elkaar en nemen vormen aan los van de werkelijkheid. Zowel in mijn tekeningen als schilderijen is het maken, en het plezier daarin, een wezenlijk onzichtbaar onderdeel van het werk.

Simon Bouwmeester

Foto en Videograaf

Foto en videograaf bij Bouwmeester Media. Mijn specialisme ligt vooral in de video marketing met name het ontwikkelen en produceren van videos voor de social media. Mijn vrije werk bestaat uit beelden natuur, steden en personen.

Tineke van der Velde

Tekenen, schilderen en beeldhouwen

Mijn naam is Tineke van der Velde. Geboren in Kampen in 1979. Na mijn havo ben ik gaan studeren aan de kunstacademie Constantijn Huygens te Kampen, waar ik in 2001 mijn diploma behaalde en ik eerstegraads docent tekenen, handvaardigheid, kunstgeschiedenis en CKV werd. In 2013 startte ik samen met mijn moeder een atelier bij de STAKK en in 2014 richtte ik P-aardigekunst op. Dit omdat de paarden vanaf dat moment centraal stonden in mijn beeldend werk. Sindsdien ben ik actief onder deze naam, maakte in 2015 een boek, en werk ik tot op de dag van vandaag aan opdrachten en vrij werk. In dit werk staat nog steeds ‘het paard’ centraal. Tweedimensionaal, driedimensionaal; vele vormen. De kracht, schoonheid en tederheid van dit machtige dier verwondert mij tot op de dag van vandaag en blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Monique Meyer

Schilderen en ruimtelijk werk

Hallo, mijn naam is Monique Meyer, geboren in Oldenzaal. In 1979 in Kampen komen wonen, gewerkt als verpleegkundige, heb vier kinderen gekregen. Vanaf 2002 full-time met kunst bezig. Eerst tekenen, later schilderen en beeldhouwen. Veel cursussen en opleidingen gedaan bij verschillende kunstenaars. Heb ook de opleiding tot creatief coach gedaan, maar meer om mij te verdiepen in mijn eigen werk. Voor deze route heb ik twee schilderijen. Realistisch, zoals ik jaren heb gewerkt. En nog steeds vind ik dit mooi om te doen/ Sinds dit voorjaar doe ik samen met mijn oudste dochter, een cursus online voor portrettekenen/schilderen. En ik moet zeggen, dat bevalt prima. Verder ben ik sinds een paar weken bezig met werken met pure wol van schapen en alpaca's. Aan het ontdekken en uitproberen. Ik zou heel graag 'schilderen' met wol. Momenteel heb ik een atelier aan huis. En voor inspiratie en kunnen sparren heb ik een werkplek bij viltzijdig. Want helemaal alleen werken, werkt niet voor mij. Kunnen delen en overleggen is bijna een noodzaak, om me te blijven ontwikkelen.

Timon Schellingerhout

Beeldend Kunstenaar

Timon Schellingerhout woont en werkt in Kampen, waar hij in 1987 aan Cabk als autonoom kunstenaar afgestudeerd is.

Nieuw werk wordt in situ, ter plekke gemaakt en of geinstalleerd.

Mirriam Bouwmeester

Beeldend Kunstenaar, schilderen, mix media, beeldhouwen

Mijn werk kenmerkt zich door een eigenzinnige stijl van abstract en gedetailleerde figuratieve aspecten. Organisch, flora en fauna, de kleuren, het lijnenspel, de vlakverdeling, elementen die ik graag combineer om tot een boeiend en spannend beeld te komen.

Heidi Kamps

Mixed media

Mijn werk ontstaat vanuit intuïtie. Tijdens het proces laat ik de dingen gebeuren in een flow. Zoeken naar eigenheid, en dat niet willen verliezen. In beelden uitdrukken wat ik niet in woorden kan vatten, of misschien nog niet weet

Heina Dokter

Beeldend Kunstenaar, illustratie

Ik maak tekeningen en schilderijen. Ik heb een graphic novel gemaakt: 'Het lied van de vlinder' Het werk wat ik nu heb heeft dus veel te maken met vlinders. Ook teken ik in opdracht voor tijdschriften.

Paulien van Asperen

Beeldend Kunstenaar - Weven 

Weven geeft me de mogelijkheid om ideeën, visuele elementen uit de wereld om me heen en inspiratiebronnen uit de kunst om te zetten in concrete weefsels.Weven betekent voor mij ontwerpen maken, die omzetten naar technische werktekeningen en kiezen welke materialen, texturen en kleuren ik wil gebruiken om het juiste effect te bereiken.

Petra Daleboudt

Beeldend Kunstenaar, Abstract, Olieverf, licht figuratief

Ik ben etaleur bij o.a firma de Hagenpoort. Ik maak olieverfschilderijen (vrij groot formaat en abstract/figuratief) in een eigen atelier. Vaak gebruik ik een schilderij in de etalage van de Hagenpoort.

Gerda van Dieren

Beeldend Kunstenaar - kunstschilder

Gerda is geboren in 1951 in Kampen. Autodidact. Maakt figuratief werk. Is geïnteresseerd in mensen van alle maten en soorten. Sinds 1992 lid van de Varfdeuze en van het modelatelier van de kunstacademie. Al 25 jaar ben ik jaarlijks te vinden op markten als sneltekenaar door heel het land. Gerda haalt inspiratie door de wereld van alledag. Ze probeert emoties en situaties vast te leggen op doek. Werkt o.a. met gemengde techniek op hout wat ze langs de oevers van de ijssel vindt. 

Joke Beens

Beeldend Kunstenaar

Ik ben Joke Beens, afgestudeerd aan de vrije academie voor beeldende kunst in Nunspeet. Joke heeft gaande weg een eigen kunstvorm ontwikkeld. Ze schildert op een ondergrond van rivierklei en gebruikt hierbij o.a. gaas of andere natuurelementen. Haar beeldtaal varieert van figuratief tot een afgeleide van de zichtbare werkelijkheid. Het gebruik van rivierklei is terug te voeren tot haar jeugd, de kleigrond is haar geboortegrond en het DNA van generaties lang die zijn samengesmolten met de natuur, vergane planten en dieren.

Henk Jans

Beeldend Kunstenaar - schilderijen en muziek

Henk Jans maakt zijn werk aan de hand van het thema The road The weed The stones, waarbij in ieder schilderij het silhouet van de man met de gitaar verschijnt, in een steeds wisselend landschappelijk tafereel. Hij is onderweg, maar waarheen? In deze woelige wereld probeert hij een pad, een richting te vinden.

Hannie Diender

Keramische beelden en schilderijen

Hannie Diender is een veelzijdig en bewogen kunstenares. Na haar opleiding lerares modevakschool stond zij op haar 19e voor de klas (handvaardigheid en naaldvakken). Sinds 1990 woont Hannie in Kampen waar zij zich verder ontwikkelde in model boetseren door het volgen van lessen en het werken in een open atelier. Haar vroegste werk is ingetogen van kleur en vorm maar heeft inmiddels een speelse en humoristische uitstraling, waarin communicatie en emotie nadrukkelijk aanwezig zijn. De inspiratie komt veelal door gebeurtenissen en de mensen om haar heen. De actualiteit en haar leefomgeving zijn constante factoren in haar werken. Opvallend is de openheid en expressiviteit. In het jaar 2000 is Hannie naar buiten getreden. Sinds 2005 is zij een onderneming gestart en werkt ze zelfstandig in haar eigen atelier waar zij o.a. beschikt over een oven van 1.10 meter hoogte. Deze stelt haar in staat beelden van een meter te vervaardigen. 

Hanneke van Noort

Beeldend Kunstenaar - schilder

Ik ben een hobbyschilder, die het schilderen met (voornamelijk) acryl erg leuk vindt. Mijn schilderijen hebben iets impressionistisch.

Antonie de Kroon

Beeldend Kunstenaar - schilder

Ik ben Toon de Kroon, 61 jaar, mei 2019 invallide geworden door hersen stam infarct. Getrouwd met Anja, 3 zonen, 2 kleinkinderen. In 2018 ben ik gaan schilderen. Ik schilder elke dag, maak zelf lijsten. Schilder dat wat ik buiten altijd heb beleefd als jager natuurman hovenier. Schilderen is mijn 2e ik.

Greetje Rigterink

Beeldend Kunstenaar - schilder

Ik ben Greetje Rigterink, woonachtig in Kampen. Ik schilder al meer dan 25 jaar en sinds 8 jaar geef ik ook schilderles. Het geeft me veel energie om creativiteit aan anderen door te geven. Ik schilder zowel figuratief als abstract. Voor de kunstroute heb ik een figuratief landschap uitgekozen.

MInh Tran '1965-2020' 

Beeldend Kunstenaar - illustratie

Ik ben Wardi Koops en partner van Minh Tran. Werk van Minh hangt nu in de Stadskazerne in Kampen. Minh overleed op 21 juni 2020 en de expositie in de Stadskazerne is een posthum eerbetoon. Minh heeft gewerkt als illustrator voor bladen en tijdschriften waaronder Elecance. 

Noël Haile

Beeldend Kunstenaar

Hallo mijn naam is Noël Haile. Ik ben kunstschilder, zat dit jaar bij de laatste 50 deelnemers van het koninklijke prijs voor de vrije schilderkunst, was door tot de tweede ronde. Schilder wat er in mijn hoofd heen speelt en word daar meestal door geinspireert.

Wim Visscher

Beeldend Kunstenaar

Wat Visscher maakt komt uit hemzelf. Hij doet geen concessies aan commercie of trends. Hij werkt vanuit het grote gebaar, expressief en tegelijk subtiel. Zijn werk is voelbaar inhoudelijk: het gáat ergens over. Deze diepgang ontstaat vanuit zijn inspiratie. Alles wat er om hem heen gebeurt kan uiteindelijk de aanleiding zijn voor een schilderij, of een beeldhouwwerk. Het nieuws, oorlog, maar ook filosofische ideeën over vergankelijkheid en de mens. . . Hij is een groot bewonderaar van de Amerikaanse schilder Andrew Wyeth De laatste jaren is hij bezig met project LOTTE een serie schilderijen van het zelfde model In div technieken en stijlen van olieverf tot aquarel van impressionisme tot het laatste realistische werk in de techniek aquarel.

Ellen van der Schaaf

Beeldend Kunstenaar - tekenen

Autonoom kunstenaar, afgestudeerd aan de Kamper academie. Wil oliepastels van schelpen laten zien.

Geraart Westerink

Beeldend Kunstenaar - schilderen/grafiek

Ik kwam in Kampen te wonen door mijn studie aan de CABK, daarna studeerde ik kunstgeschiedenis en archeologie aan de VU te Amsterdam. De laatste twintig jaar ben ik vooral werkzaam als kunsthistoricus. Ik verricht onderzoek in opdracht van culturele instellingen en overheidsinstanties en publiceer daarover. Mijn laatste beeldende werk bestaat uit kleine, kleurige gouaches die vaak een relativerende, humoristische ondertoon hebben.

Linda Westera

Beeldend Kunstenaar - Tekenen, grafiek

LINDA WESTERA houdt van het experiment en wordt niet gehinderd door een dwingende keuze voor één bepaalde techniek of stijl. Als ze zich eenmaal in iets vastbijt, werkt ze dat gewetensvol uit in series. Dit levert een gevarieerd oeuvre op.

Gerben Kalter

Beeldend Kunstenaar

Kleuren, bloemen en de natuur zijn altijd een grote inspiratiebron geweest. Alleen de zoektocht naar de waarheid "wie ben ik" heb ik ver moeten reizen. Om er achter te komen dat alles al lang in mezelf aanwezig was. Dat is terug te zien in mijn kunst.

Clarck Wilinski

Beeldend Kunstenaar

Wilinski werkt veelal thuis. Kleur en geometrie (’platte’ vormen) spelen een hoofdrol. Clarck schilderdt niet zozeer een figuratieve weergave maar veelal geeft hij de werkelijkheid abstract weer. De vormen die bij Wilinski ontstaan zijn in harmonie. 

Aukus

Schilderijen, tekeningen, objecten, gedichten en verhalen

Mijn naam is aukus. In 2013 kreeg ik een ongeval en heb lang niet kupnnen werken. De afgelopen 32 maanden ben ik op kunstgebied aan het revalideren. De hersenbeschadiging die ik opliep heeft mijn kunstenaarsschap beïnvloed. Op motorisch gebied groeide ik met name het eerste jaar, het tweede jaar werd meer rationeel benaderd. Nu het derde jaar bijna eindigt heb ik mijn handschrift weer terug gevonden. Wat deze revalidatie op kunstgebied tot nu toe heeft opgeleverd, is te mooi om jullie te ontzeggen. Technisch gezien, voel ik een diepe aantrekkingskracht naar transparante materialen. En ook in mijn schilderen waarbij ik lagen opbouw aan transparante lagen. Of dat ik juist voor transparant materiaal kies, zoals kaasdoek, Calque papier, glas of plastics. Mijn onderwerp is vaak naar aanleiding van het leven, social media en de blijvende fascinatie voor het universum. Waarbij ik de esthetica die ik ervaar probeer over te brengen in het materiaal dat ik aanwend. En terwijl ik dat met mijn hele ziel probeer bloot te leggen, is het het materiaal dat formaat dicteert. En dat resulteert in kunst. Daardoor werk ik in verschillende formaten.

Jolanda van Tuinen

Beeldend Kunstenaar

Jo can DO!
Ik maak  handgeschilderde illustraties op allerlei materialen zoals hout, textiel, metaal of glas. Hierbij kunt u denken aan T-shirts, rompertjes, tassen, klompjes, paraplu’s, houten kistjes, fietsbellen en foto- of spiegellijstjes. Een geboortekaartje, kindertekening, naam of lievelingsdier kunnen als inspiratie dienen voor een ontwerp

Ilja Alberts

Beeldend Kunstenaar - Autonome kunst

Ik ben Ilja Alberts, beeldend kunstenaar en voormalig stadsdichter van Kampen (maart 2016- januari 2019). Afgestudeerd aan de kunstacademie in Kampen. Mijn werk is sterk verwant aan het symbolisme. Door middel van symbolen verbeeld ik gedachten, ideeen, en gevoelens. Dat kan verschillende vormen aannemen, in 2D of 3D.

Annie Timmerman

Beeldend Kunstenaar - Schilderijen, glaskunst

Ik ben Annie Timmerman, ik kom uit het onderwijs en heb de Lo teken opleiding gedaan, schilderlessen bij een kunstenares in zwolle gevolgd en een tekentherapie opleiding gedaan.
Ben naast het schilderen ook graag op een ander wijze creatief bezig.
Behalve het werken met acryl verf, maak ik ook gebruik van andere technieken zoals collage ‘s, gekleurde inkt, werken op vliesstof, glas (hergebruik).

Hier kom je te staan

Beeldend Kunstenaar

Op de Website onder de
naam www.kampenkoopkunstenkerk.nl met daarin alle
deelnemende kunstenaars

Aanmeldingsformulier Kunstenaars Kampen Koop Kunst en Kerk route 9 en 10 oktober 2020

Bij de vraag:
Korte CV, graag invullen;
Wie ben je, wat maak je en wat voor type werk wil je exposeren (bv figuratief of abstract, 2D of 3D, staand of hangend ), hoeveel? Met deze informatie gaan we je aanbod afstemmen met een passende ondernemer.
Groot werk komt in de kerk.

Deelnamekosten € 15,00 kun je overmaken op bankrekeningnummer IBAN: NL60INGB0006234197 tnv STG Ateliervoorzieningen.

Zijn er nog vragen die je wilt stellen nav de aanmelding dan graag contact opnemen met info@dekunstbrug.nl 

Aanmelden voor De Kunstbrug -nieuwsbrief